U organizaciji Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja (DGITM), u petak 30.09.2016. godine održan je u Čakovcu stručni seminar na kojem je predstavljen EU PROJEKT AGLOMERACIJE ČAKOVEC. Predstavnici Međimurskih voda su na seminaru sudjelovali s slijedećim prezentacijama:
1.„ISKUSTVA U PROVEDBI EU PROJEKTA AGLOMERACIJE ČAKOVEC“ – Dario Ban, dipl.ing.građ.

Prezentirana su dosadašnja iskustva kod pripreme i provedbe projekta, s naglaskom na provedene aktivnosti u fazi izvođenja radova i prikaz problema koji su uočeni tijekom provedbe. Ujedno su prezentirani i prijedlozi za poboljšanja tijekom provedbe budućih projekata ovakvog tipa, veličine i kompleksnosti.

2.„PROBLEMATIKA U RJEŠAVANJU IMOVINSKO-PRAVNIH ODNOSA U SKLOPU REALIZACIJE EU PROJEKTA AGLOMERACIJA ČAKOVEC“ – Sonja Breka Tkalec, mag.iur.

Problematika imovinsko-pravnih odnosa je prezentirana temeljem dosadašnjih iskustava na pripremi i provedbi projekta aglomeracije Čakovec, ali i temeljem novih iskustava stečenih kroz pripremu novih projekata za ostale aglomeracije na području Međimurja.

Uz predstavnike Međimurskih voda prezentaciju su održali i predstavnici tvrtke EURO BETON iz Preloga, Zvonko Vrtarić, dipl.ing.stroj. i Antun Žvorc, ing.aedif. s temom „Novosti u proizvodnji betonskih montažnih okana, te montaža istih na gradilištima sustava odvodnje fekalnih i oborinskih voda“. Kod toga su prezentirali dosadašnja iskustva i napretke u proizvodnji betonskih montažnih okana za izvedbu kanalizacijskih sustava, a za potrebe izgradnje sustava odvodnje na području Međimurja , ali i na drugim područjima u Republici Hrvatskoj.

Sudionici stručnog seminara su ostvarili 8 bodova iz graditeljske struke, kroz Program stručnog usavršavanja Hrvatskog saveza građevinskih inženjera (HSGI).

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)