Međimurske građevinare i nadalje vodi Ratko Matotek

 U Domu kulture Štrigova održana je 24.11.2023. godine izborna skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec. U sklopu skupštine, domaćin načelnik Općine Štrigova predstavio je završene projekte u općini, kao npr. Vidikovac Goričko Sviralo na Mađerkinom Bregu te Dom kulture Štrigova. Isto tako je nabrojao buduće projekte, sve u cilju snaženja turizma u ovom poznatom vinogradskom kraju.

Prije radnog dijela skupštine predsjednik Društva Ratko Matotek pozdravio je sve prisutne. Skupu se obratio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, koji je izvijestio da je ove godine u srednju školu upisano čak 60 učenika više nego ranijih godina. Srećko Tot iz Udruge za promicanje zaštite ljudi u radnoj i životnoj okolini Međimurske županije izvijestio je o novostima iz područja zaštite na radu. Predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera Mirna Amadori i predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva nažalost nisu mogle prisustvovati skupštini, ali su uputile pozdrave te zaželjele uspješan rad. Velimir Vujec je pozdravio sve u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara DGIT Varaždin, s kojim DGITM Čakovec uspješno surađuje već dugi niz godina.

Prije radnog dijela skupštine održano je i vrlo zanimljivo izlaganje izvršnog direktora međimurskog građevinskog poduzeća MEĐIMURJE PMP d.o.o. Čakovec Alena Kajmovića u kojem je u nekoliko minuta sažeo jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja ovog poduzeća. Kako je i sam istaknuo, rezultati govore puno više od riječi što je i pokazao navodeći neke od najvećih projekata  koji su odrađeni u 2023. godini, gdje je posebno napomenuo kako je izgrađeno preko 60.000 m2 industrijskih hala i drugih objekata. Kajmović je izlaganje pred Društvom iskoristio i za prvo javno predstavljanje novog logotipa tvrtke te je rekao kako su rast i razvoj jedni od osnovnih ciljeva svakog poduzeća. “I zato su s vremena na vrijeme potrebne promjene kojima se pokazuje upravo to – iskoraci naprijed, na bolje, poput danas našeg novog logotipa kojim označavamo jedan novi početak koji će poput i samog logotipa biti svjež, moderan, jak i spreman na sve izazove koji su pred nama.“ Uz moto „Gradimo budućnost, mijenjamo svijet“ Međimurje PMP je pokazalo kako iz jedne obiteljske tvrtke prerasta u uspješan sustav koji će svoju budućnost temeljiti i na novom članu DGITM-a Vanji Žvorcu.

Radno predsjedništvo skupštine je radilo u sastavu Marija Halić kao predsjednica te Nera Horvat i Rok Magdalenić kao članovi. Nera Horvat je ujedno vodila zapisnik, a ovjeroviteljima su imenovani Vladimir Topolnjak i Josip Švenda.

Izvršni i nadzorni odbor te stegovni sud, kao tijela DGITM-a, podnijeli su svoja izvješća o radu u razdoblju između dviju skupština, koja su jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Ratko Matotek podnio je izvješće o svim aktivnostima u 2023. godini, kojih je kao i uvijek bilo mnogo. Na početku je naglasio da je ostvaren, prije nekoliko godina, postavljen cilj povećanja broja mlađih članova. Prosječna i medijalna starost članova iznosi 48 godina, što i nije tako loša brojka. U 2023. godini održana su 2 stručna seminara na temu Energetska obnova kroz EU projekte i Inovacije i najnovija tehnološka dostignuća u graditeljstvu, s velikim odazivom članova. Članovi Izvršnog odbora sudjelovali su na redovnoj godišnjoj skupštini Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin, kao i na izbornoj skupštini Hrvatskog saveza građevinskih inženjera u Osijeku. Mirna Amadori je ponovno izabrana za predsjednicu saveza, dok je Ratko Matotek imenovan potpredsjednikom te članom predsjedništva. U slučaju spriječenosti, mijenja ga Saša Sabolić. Članicom predsjedništva HSGI-a imenovana je Nina Dražin Lovrec kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Dragutin Matotek je nastavio obnašati funkciju predsjednika nadzornog odbora HSGI-a. Od stručnih putovanja, međimurski građevinari putovali su u Njemačku na svjetski sajam graditeljstva i arhitekture BAU, Irsku, a predstoji adventsko putovanje krajem ove godine u Bratislavu. U Lučkom su sudjelovali na trening radionici u poduzeću SIKA CROATIA d.o.o. Članovi društva sudjelovat će i na 7. hrvatskom graditeljskom forumu. O većini aktivnosti objavljeni su članci u stručno znanstvenom časopisu Građevinar.

Što se tiče financijskog izvješća, društvo je pozitivno poslovalo, dok stegovni sud nije zaprimio niti jednu prijavu.

DGITM godišnja skupština 2023 Zapisnik izborna skupština 2023 Građevinar - Međimurske građevinare i dalje vodi Ratko Matotek

Građevinar – Međimurske građevinare i dalje vodi Ratko Matotek

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)