U petak, 7. lipnja 2019. godine održana je 53. izborna skupština Hrvatskog saveza građevinskih inženjera koja je ujedno bila i izborna. Sjednica predsjedništva HSGI i godišnja skupština ove godine održane su u hotelu Varaždin u Varaždinu u suradnji s DGIT Varaždin. Skupštini su uz mnogobrojne predstavnike temeljnih društava članica HSGI-a prisustvovali državni tajnik Danijel Meštrić, predsjednica HKIG Nina Dražin Lovrec, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, dekan građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić, te mnogi drugi uzvanici i gosti.

U središtu zbivanja bio je izbor tijela HSGI-a, odnosno novih članova skupštine, članova predsjedništva i predsjednika HSGI-a. Članovi Izvršnog odbora DGITM-a (Ratko Matotek, Zdravko Hunjadi, Josip Švenda i Ana Belčić) bili su delegati, koji su sudjelovali u radu skupštine. Mirna Amadori je nakon glasovanja jednoglasno ponovno izabrana za predsjednicu saveza, dok je za zamjenika izabran Luka Jelić. Novi potpredsjednici su Adela Visković, Dragan Blažević i Antun Pospišil.

Čestitamo novo izabranim članovima i želimo im puno uspjeha u vođenju jedne od najvećih strukovnih udruga u našoj zemlji.

Za naše društvo DGITM je značajno to što je godišnju stručnu nagradu HSGI-a dobio Hrvoje Horvat, dipl.ing.građ. kao voditelj građenja na izgradnji Studentskog doma u Varaždinu.