Predstavnici našeg Društva prisustvovali su 10. i 11.05.2013. na 46. skupštini HSGI u Tuheljskim Toplicama

Hrvatski savez građevinskih inženjera održao je 10. i 11. svibnja u Tuheljskim Toplicama svoju 46. skupštinu.

Raspravljalo se o radu Saveza i njegovih tijela, izabran je novi predsjednik i dodijeljene su Godišnje nagrade Saveza. Susret je iskorišten i za stručno usavršavanje sudionika pa su održane prezentacije o različitim aspektima projektiranja i izgradnje hotela Well Terme Tuhelj u kojem se zasjedanje odvijalo, dok je planove za obilazak obližnjih gradilišta na izgradnji cesta donekle omela kiša.

Izvješće o radu predsjedništva između dviju skupština podnijela je tajnica Željka Šarić, dipl. ing. građ., izvješće o radu Nadzornog odbora njegov predsjednik dr. sc. Josip Marušić, izvješće o stručnom usavršavanju predsjednik nadležnog povjerenstva dr. sc. Josip Rupčić, a o Građevinaru je izvijestio njegov glavni i odgovorni urednik dr. sc. Stjepan Laušić.

Nagrade Saveza dodijeljene su mr. sc. Stjepanu Kralju iz Krapine, mr. sc. Vjenceslavu Leki iz Slavonskog Broda i prof. dr. sc. Boži Soldo iz Varaždina.

Za uspješno vođenje Saveza zahvale su upućene predsjedniku Josipu Švendi, dpl. ing. građ., koji je dužnost predao Draganu Blaževiću, dipl.ing.građ. iz Rijeke i domaćinu ovogodišnje skupštine – Društvu građevinskih i arhitektonskih inženjera i tehničara Hrvatskog zagorja.

Naše Društvo su na Skupštini predstavljali Josip Švenda, Zdravko Hunjadi, Nina Lovrec-Dražin, Marija Halić i Dragutin Matotek.