U radu redovite, 44. skupštine Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, održane 25. i 26. svibnja 2012. godine u Zadru, u atriju Hotela Porto, u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja sudjelovali su Josip Švenda, dipl.ing.građ., predsjednik HSGI–a i Dragutin Matotek, dipl.ing.građ., član nadzornog odbora HSGI–a, te Zdravko Hunjadi, dipl.ing.građ., predsjednik DGITM, Nina Dražin Lovrec dipl.ing.građ., potpredsjednica DGITM i Ana Belčić, ing.građ., članica IO DGITM. Skupštinu HSGI je otvorio predsjednik J. Švenda koji je i podnio izvješće o radu između dvije redovne skupštine.
Prof.dr.sc. Josip Rupčić podnio je izvješće o provedbi stručnog usavršavanja u HSGI za period 2011. – 2012. godine, v. d. glavnog i odgovornog urednika časopisa Građevinar, prof.dr.sc. Stjepan Lakušić, podnio je izvješće o radu časopisa između dviju skupština, a nakon rasprave jednoglasno je i izabran za glavnog i odgovornog urednika časopisa.
Iz izvješća S. Lakušića, kao i iz rasprave, vidljivo je bilo da aktualna gospodarska kriza izaziva iznimne probleme i u financiranju časopisa, do ugrožavanja opstanka tog cehovskog glasila. No započelo je temeljito restrukturiranje Građevinara, od izbora urednika i članova uredničkog odbora, do novog načina oblikovanja i osmišljavanja sadržaja – sve u cilju podizanja kvalitete i prepoznatljivosti časopisa.
Godišnju nagradu za posebna dostignuća u graditeljstvu, ove je godine na prijedlog DIT AGG-a Zadar primio arhitekt Nikola Bašić, za projekt Luka Gaženica.
Po završetku rada sudionici skupštine krenuli su u razgledavanje Zadra u kojem se obišlo i poznate morske orgulje i instalaciju posvećenu Suncu, autora Nikole Bašića, na skupštini nagrađenog arhitekta. Slijedećeg dana je dana bio obilazak gradilišta Luke Gaženica, te vidikovac na rtu Kamenjak, jedan od najljepših na Jadranu u Parku prirode Vransko jezero, a druženje skupštinara okrunjeno je ručkom u poznatoj kući dalmatinskog pršuta Roko u blizini Stankovaca. (AB)

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)